nyårs löfte

nu är det en timme kvar till midnatt och nytt år.
nathalie sover och vi befinner oss i glumslöv.
det tog evigheter att natta nathalie eftersom det är första gången hon sover borta.
igår köpte vi en resesäng till henne somhon sussar i nu.
idag när vi kom hit så var hon för första gången inte blyg och började leka direkt.

detta året tänker jag inte avge något nyårslöfte som jag gjort tidigare.."sluta äta godis" "gå ner i vikt" dom funkar aldrig.

detta året tänker jag avge ett löfte somjag börjobba på.
att säja vad jag tycker och tänker..att jobba på mitt självförtroende. återkommer om det funkar eller inte.
har ni några löften i år?

synd att vi inte kunde fira nyår ihop monica..hoppas ni mår bättre och har ett underbart nyår.
måste ta och ses snart, var ju länge sedan.


jag önskar er alla ett gott nytt år.

kåltrast

jag pratade med jimmy i mobilen för ett litet tag sedan, så tittade jag ut i uterummet och där satt en kåltrast och tittade, hon hade flygit in genom en liten öppning där katterna brukar gå in och ut, jag öppnade dörren för att öppna glaspartierna lite mer så hon kunde flyga ut...tuff smet igenom och såg snabbt fågeln, han satte sej på avstånd och iaktog fågeln, när fågeln flög för att ta sej ut men flög in i fönstret så var tuff snabb med att ta henne, han vägrade släppa, jag kutade ut och drog in tuff i svansen och stängde dörren, fågeln var helt chockad men oskadd.
jag gick ut och öppnade fönsterpartierna ännu mer och efter ett litet tag så hoppade hon ut och flög iväg.
hela uterummet är fullt av fjädrar och katterna är ute och nosar.

sen har jag skrivit en lista av vad jag ska göra idag..jag skiter i två av momenten..jag skulle förflytta 4 kubik ved genom de trånga garaget och ut till baksidan och stapla veden fint..efter att ha kört tre runder så gav jag utt, det syntes inte ens att jag rörd vid högen, jag ville ha bort den innan jul men om jag får välja att antingen ha det fint och rent ine eller ha en fin uppfart så väljer jag insidan.

jimmy slutar om ca en timme, då ska han ut och köpa den sista julklappen, till sin syster, vi har ingen aning om vad vi ska köpa och har varit ute två gånger bara just för att leta efter en julklapp men utan att hitta nån..sen när han komer hem så skulle han försöka med högen..lycka till.
nathalie e på dagis, hennes dagis har stängt så dom har slagit ihop alla genarps dagis för dom barn som måste vara där idag..vilket var 3 barn, egentligen behöver inte nathalie vara på dagis idag men eftersom jag måste städa och har en massa att stå i så kändes det bäst så..iaf för ett tag.

nä nu får jag ta och sätta igång..
ja just det..sotaren var jär igår ju och den blev godkänd..så igår eldade vi och det var det första jag gjorde i morse efter att ha lämnat nathalie så mysigt e det..däremot bler glaset väldigt varmt så vi får se om nathalie lockas att röra det så får vi köpa en grind men hoppas verkligen att vi slipper, igår gick hon fram och kollade men inget annat.


skit

jaha..nu sa de att det kommer regna idag och eftersom det är plusgrader så tror jag på dom
andra säjer att det kommer bli snöstorm idag..humm jag vill tro på snön..jag vill ha snö på julen..såhär mycket har det inte snöat sedan jag var liten..här hemma har vi fått 60cm snö på två dagar inte klokt.
jag tycker att snön iaf kan stanna till dagen efter jul..det handlar liksom om två dagar.

idag komer sotaren hit och ska besiktia eller hur det stavas..vår kamin..hoppas den går igenom å sen efter det ska jag fortsätta att städa, igår storstädade jag men har börjat se ett mönster i det hela..allt går ju i en cirkel..det är stökigt, jag städar, jimmy och natha kommer hem, skitigt, jag börjar om.
varje dag när dom är hemma så springer jag och plockar undan efter dom och på dagen när jag är själv så städar jag..idag ska jag bara ta undan lite..i morgon e det storstädning men först på kvällen..då det inte kan bli stökigare och jimmy kan ta nathalie.

annars idag då...humm..idag ska jag ge mej på att försöka laga kroppkakor..verkar inte helt lätt men ser gott ut, har aldrig ätit det förr så nån gång ska ju bli först.

sen har mitt ena öga blivit svullet, har ingen aning om varför..de e inte inflamerat med gojs eller nåt, jag har bara ont vilket jag haft flera dagar, nästan en vecka och igår blev det svullet.

men nu har jag äntligen lagt över lite bilder från när nathalie åker pulka och lite andra bilder.


fattig

ja idag åkte vi ut till nova för att handla kläder till natha, men innan dess så gick vi ut och åkte pulka med natha (bilder kommer sen)
väl på nova så var det smockat med bilar, inne i varuhuset så kryllade det av människor.
vi handlade massa bodies och lite andra kläder och ett gäng pyjamaser å strumpor.
sen köpte vi nya skor till natha..och jag hittade ett par jag ville ha med..jag har nämligen inga skor som är varma å inte läcker..men tyvärr så köpte jag inte dom.
efter att vi var klara så körde vi till jimmys syrra..dom skulle passa poo medans jag och jimmy handlade allt till julen..vi fyllde två vagnar och det slutade på 2000 nånting.
men då fick vi lite till nu med.

hemma igen och fylld frys..jimmy och natha sover..hennes pyjamasr var dö stora så vi ska ev ut i morgon och köpa några till i storleken mindre.

de e inget på tv så jag satte på sagan om ringen.
återkommer i morgon om jag fick köpt mina skor hehe.
dom kostade ju 599 och jag e dö fattig. 

snö

som det snöar.
i morse när jag tittade ut så trodde jag inte att det hade snöat så mycket.
så otroligt mysigt, för två sekunder så njöt jag av synen...sen kom problemet.
hur f*n ska jag ta nathalie till dagis. igår drog jag vagnen som en jude hela vägen..nej tack inte igen.
å en pulka blev det inte igår för jimmy hade flängt runder till flera affärer där de antingen var slut eller inte kommit in.
beslöt mej iaf för att bära ner henne, påfrästande på ryggen men då behövde jag bara kämpa på vägen till dagis och inte när jag skulle hem.
träffade grannen ute och pratade lite med han sen gick jag..nästan framme så började nathalie gnälla, då var det inte kul att sitta hos mamma mer, men hon ville inte gå i den höga snön heller, eller hon kunde inte.
väl framme på dagis så var jg genomblöt på byxbenen och strumporna.
jag bara måste köpa ett par regäla vinterskor.
kanske ett par termobyxor med.

på vägen hem mötte jag grannen, alla gick mitt på vägen då det inte var skottat någon stans men bilarna hade ju kört ner snön på vägen.
väl hemma hoppade jag in i myskläder och åt frukost, så ringer jimmy, han hade glömt sin plånbok..jippi.
ch han hade hittat en pulka till poo så vid två ska jag tvungas ta bussen in till malmö och dår hämtar jimmy mej så köper vi puklan och han skulle tanka å sen hem.
nu ska jag plugga och efter det ta det lite lugnt...nu äntligen kom plogmaskinen hit..jag tycker de borde åka ut tidigt på morgonen och ploga när de vet att det snöar så mycket, flera människor på gatan har fasnat i snön när de skulle köra iväg.

så kasst

i måndags pyntade vi granen..jag som kör med färgkombinationer och inte bara hänger tio olika färger hade bestämt att i år skulle vi ha blå och silver.
förra året när de sålde ut julsaker så köpte vi en del blå kulor, vi pyntade och gjorde det fint och när vi var klara upptäckte vi att de blå kulorna var så pass mörka att de smälte in i granen...de syntes knappt, jag ble inte nöjd så vi beslöt oss för att ta rött och silver ist, det som fattades var att vi bara hade 6 röda kulor och 8 silvriga..så i onsdags när nathalie var lämnad på dagis så åkte jag in till lund, först för att göra prov och sen tog jag bussen til nova, väl där så gick jag till rusta..tänkte att dom brukar ha billiga julsaker där...men iscke..de hade inte ett skit, så jag gick visare till jysk och bolagret...inte ett skit, in på nova men inte fanns där nåt, eller jo nu ljög jag, de hade röda kulor...små röda kulor, typ körsbärstomater.

besviken och men tanken att jag måste gå hela vägen ner till centrum...det går för fan bara en buss till nova och inte tillbaka, fattar inte hur det kan vara så kasst.
så jag började gå, och frysa, och hungrig blev jag. en bit på vägen stannade jag vid en busshållplats, jippi, den gick inte till centralen men till bantorget iaf.
så hoppade på bussen, väl nere vid centrum så gick jag till åhlens där jag viste att dom hade kulor men att dom var lite dyrare...jag kom där ifrån 278:- fattigare och allt jag handlade var 3 askar med 8 kulor i var, en ask med små kulor, två trådglitter och ett orginal glitter.
jaja det behövdes.

sen gick jag och åt på subway..älskar!!!
sen åkte jag hem..eler till staffanstorp..där kom jimmy och hämtade mej men han körde inte hem utan till malmö..de sålde ut en massa jobbekläder så han skulle handla.
sen åkte vi och hämtade nathalie och pyntade om granen och gjorde pannkakor..mmm.


idag när jag skulle ta nathalie till dagis var det dö jobbigt at dra vagnen i snön, det är jätte mysigt med snö och jag älskar det men att dra en vagn i djup snö är inte kul, det är som att dra den vagnen med natha i x3
vi har ju ingen pulka heller annars hade hon åkt i den till dagis men jimmy skulle troligen åka och köpa en idag efter att han jobbat klart.
idag på dagis skulle dom åka pulka iaf, bäst att passa på.

dom säjer ju att det ska bli en vit jul men det tror jag inte ett dugg på..så här e det varje år..det snöar jätte mycket några dagar innan och sen töar det och e en massa slask och på julafton så är det antingen slask och fint väder eller regn.
förra året tror jag dock att det snöade lite.

nä nu har jag bakat knäck och ska börja städa.

inte världens gladaste men jag var bara tvungen eftersom hon inte kunde vara med på dagisets lucia.


vår helg

inte direkt en toppen helg
som jag skrivit innan så var nathalie dålig och kräktes i torsdags kväll..hon var hemma på fredagen och var hur bra som hälst..tyvärr så kände jag mej lite konstig och mycket riktigt så kunde jag inte sova på kvällen och vid 2 på naten så rusade jag in på toa och kräktes..tack o lov bara en gång och efter det kändes det bra och jag somnade, på lördagen hade jag ont i huvudet som bara den och hade feber..så fick ställa in vellingeblomman tyvärr.
lördagen gick, jimmy fixade med kaminen som bestämt med anders..de kunde inte ändra på det eftersom han hyrt ställning..jag och nathalie mös men senare på dagen när natha var uttråkad och jag mådde skit så var tålamodet litet..och det krånglade med kaminen så jimmy var inte på bra humör.
idag söndag..jag mår jätte bra igen..som vanligt, jimmy har fått diare och nathalie har lite feber.
idag kom linda anders och kidzen över och jimmy å anders fixade det sista som kunde göras med kaminen men det är inte klart tyvärr.

i morgon blir det inget dagis för natha tyvärr det är lucia på dagis och hon skulle vara en liten gullig lucia men eftersom hon hade feber så får hon vara hemma stackaren.
jimmy får kanske vara hemma beroende på hur han mår.
han måste hur som hälst åka in och lämna lastbilen och ställningen.
idag somnade han fullt påklädd med varma kläder och täcke..ett element som brassade på...men han har inte feber.

konstigt..nathalie kräkte 3 gånger på ca 2 timmar sen var det bra ett tag senare fick hon diare och nu har hon lite feber å ingen diare.
jag kräktes en gång och hade feber men är bra nu ett dygn från att jag kräktes.
jimmy har diare, ingen feber eler kräkningar.

det verkar som att natha smittat oss och delat upp det hon hade hehe.

så som sagt ingen toppen helg direkt.

poo

igår när nathalie kom hem från dagis var allt som vanligt dock var hon lite tröttare än vanligt.
när vi erbjöd henne sin julkalender och en kaka så vägrade hon..vilket är otroligt ovanligt.
vi anade att hon var helt slut så 18,50 nattade vi henne hon tog bara en klunk välling sen sov hon..en timme senare vaknade hon..något pigg.
vi lekte lite och efter ett tag gnuggade hon sej i ögonen så hon och jag gick ner för att göra välling, när den var i micron så lät det som om hon fått hicka..efter andra hick ljudet så spydde hon rakt ut..över mej, över golvet och över sej själv.
helt chockad ropade jag på jimmy så han fick torka medans jag och nathalie gick in i duschen..där satt vi och lekte ett bra tag. sen nattade vi henne igen..det dröjde inte länge förän hon kräkte ner hela vår säng...in i duschen igen och sen nattade vi henne igen..denna gången var vi så trötta både jag natha och jimmy att vi la oss alla i sängen, jimmy somnade..nathalie spydde igen.denna gången tog jag bara och sköljde av henne.
till slt somnade hon och jimmy och jag gick ner och släckte allt och däckade sen i sängen...men vid minsta ljud från natha så vaknade jag.
tre maskiner tvätt, en disk, en massa ombyte och tre spyor..idag är hon hemma från dagis men är som vanligt, hon äter, dricker och leker som vanligt.
jimmy ringde dagis..det går maginfluensa men troligen så har hon och några andra barn fått dålig mat och reagerat på det.
så idag har vi koll på henne om allt e som normalt så fortsätter vi som planerat i helgen.

då bär det av till vällingeblomman..mamma och pappa kommer ner på förmiddagen och anders och ev jimmys pappa ska tillsammans med jimmy fixa klart kamin-helvetet.

egentligen skulle jimmy köpa med sej en julgram hem idag men han han nog inte det då han ska fixa en massa annat som hör kaminen till.
så granen får vnta till måndag eller söndag.

nä nu ska jag fixa lite där nere

ha det bra


hej

idag har jag inte mycket att skriva men känner ändå att jag vill skiva nåt.
igår var jag på skolan och pluggade och fick reda på att jag skulle ha börjat på en annan kurs i måndag och låg en vecka bakom..men inte så farligt som det låter för jag blev nyss klar med den veckan och idag och i morgon så ska jag göra en hel veckas arbete på den kursen jag skulle börjat i måndags.
eter att jag varit på skolan så gick jag ner till stan och köpte hobbyfärg och en väggdekor.
jag ville göra fint i datorrummet nu när det börjar bli användbart igen...så satte upp dekoren och den passade jätte bra in där den sitter nu.


sen med hobbyfärgen så målade jag en ljusstake..alltså vi har en ljusstake som vi köpte förra året, jätte fin men det var en sak som jag stört mej på och det är att den var i ljus furu..och jag hatar furu..så nu äntligen är den borta..och målad i svart och foten är guld...jag mixtrade lite..först var det meningen tt den skulle vara helt svart med guldiga stjärnor på men stjärnorna blev inte bra...sen gjorde jag nån form av snöre som slingrade sej ner men blev inte bra så nu fick det bli svart med guldig fot..men det blev faktiskt bra då resten av våra ljusstakar i huset är svarta.

jaha och mer då?
på måndag ska nathalie ha lucia på dagis..så klockan 16,00 ska vi föräldrar dit och se barnen sjunga..haha..nathalie ska ha lucia klänning och sen har jag köpt en luciakrona i tyg..jätte söt.
har dock ingen bild än men efter måndag så har jag.

kan lika bra uppdatera lite bilder på po.

tisdag

igår var ju som skrivits en jätte stressig dag..och dagen slutade inte efter att jag slutade skriva.
jimmy kom hem vid halv 4 tiden och sen gick vi ner och hämtade nathalie. väl hemma så ringde dom från volvo till jimmy...han hade glömt bort tiden till verkstaden med hans lastbil...så han fick åka iväg och jag och nathalie var hemma, hon var dö trött och enormt gnällig..ända tills hon fick bada hehe..hon älskar att bada.


idag har jag städat vilket jag alltid gör på tisdagar..jag älskar tisdagar hehe.
jag ska snart städa vidare, har toaletterna och dammtårkning kvar och sen ska jag tvätta lite.

just nu det jag dock på film och efter att jag städat klart så ska jag plugga.

16,30 idag ska jag och jimmy på utvecklingssamtal med nathalie...inte för att jag ser nån direkt mening med det eftersom jag brukar prata hur dagen gått och lite så varje gång jag hämtar henne..men det kan ändå bli kul att se lite närmare och prata lite längre om henne.

stress

idag har ag stressat som en idiot hela dagen sen jag öppnade ögonen.
jag brukar i vanliga fall gå upp 06,45 och göra i ordning mej i lugn å ro innan jag väcker nathalie vid 7
jag vaknade 06,25 idag och valde att hålla i mobilen så jag snabbt skulle kunna stänga av ringsignalen så inte poo skulle vakna.
jag somnade om, 07,21 tittade jag på klockan och flög upp ur sängen..sprang ner för trappan och gjo5rde i ordning mej fort som f*n
klädde på nathalie medans hon sov och sen fick vi halv springa till dagis..vi lämnade huset 07,30 när vi egentligen ska vara på dagis och var framme på dagis 07,39..jag kom på halvvägs att jag glömt hennes varma skor så jag gick hem med vaknen..försökte andas ut och sen skulle jag gå till bussen..in om dagis och lämnade skorna ochb sen till bussen..väl inne i lund var jag dö hungrig och köpte frukosmenyn på subway
sen var det lugnt..när jag skulle hem fick jag halv springa igen..till bussen som jag hann med och nu sitter jag hemma med tånvis av uppgifter att göra känns det som.
så bara att sätta igång.

jippi

fredags fin

idag lämnade jag nathalie på dagis boch sen åkte jag direkt in till malmö, hann inte ens äta frukost,  vål inne i malmö så mötte jag marlene och vi gick till frisören som skulle fixa både våra naglar och hår.
jag byggde på mina naglar lite och marlene gjorde en manikyr..sen klippte jag en liten frisyr och marlene klippte topparna..vi var där inne från 09,00 till 14,43
bra mina naglar tog tre timmar hehe.

efter det gick vi och köpte lite helg gott och sen kom jimmy och hämtade mej och vi åkte och hämtade nathalie..som vanligt hade hon jätte kul och busade när vi kom och ville inte hem.
väl hemma åt vi och lekte, nu sover nathalie..hon somnade nyss.

i helgen då? ja då ska jimmy fixa med kaminen med lite hjälp av mej när jag kan annars ska vi inte göra nåt.
ja just det...de tog 5 dagar innan jimmy kom på min mya piercing..jag åkte in til malmö och skulle hämta bilen och jimmy kom dit så frågade han om jag piercat tungan för jag läspade..haha ja för 5 dagar sedan sa jag, vilket han inte trodde på..men efter att ha fått se mitt konto så trodde han mej hehe.

 

trevlig helg


vaccination

idag är nathalie ledig från dagis.
klockan 10 var hon och jag i dalby och natha blev vaccinerad mot svinis.
det gick jätte bra hon skrek just när sprutan togs annars var hon glad, när vi kom dit så mötte hon sin kompis tilda och sen mötte vi dino.
efter det åkte vi hem och just nu så sover hon middag och efter det så ska vi åka till svågertorp och fixa jimmys julklapp och sen ska vi kolla runt där lite.

igår bakade jag lussebullar vilket nathalie inte var nåt vidare förtjust i haha hon åt halva sen spottade hon ut resten..men russin gillar hon och äpple har hon börjat älska.

i morgon är jimmy ledig men natha ska ändå vara på dagis för jag har en massa läxor att stå med och en massa tvätt så det är bara att börja i morgon efter lämning.

ne snart vaknar nathalie så ska njuta av tystnaden ett litet tag till.

plugga

jag låg en vecka efter med mina studier, fram till igår, jag gjorde en veckas uppgifter på en dag, vilket gjorde att jag satt vid datorn hela dagen..jobbigt.
idag ska jag städa, baka och åka in till malmö och hämta jimmy.
just nu ser jag på film.
nathalie sov länge idag, hon vaknade inte ens när jag tände lampan eller bäddade vår säng, inte ens när katterna busade.
ne har ingen ork att skriva nu.

RSS 2.0