storhandla

ja det var ju tänkt så iaf men allt blev inte inköpt.
vi åkte först till öb för att köpa min drog...pepsi max.
först såg det ut att vara slut men sen såg jag i en liten hörna att där fans 8 st 4-pack
så vi tog alla..de lär vara slut snart säkert..men jag vaktade vagnen så ingen skulle sno några hehe.
sen åkte vi till byggmax och handlade lite brädor å skit..nathalie å jag busade i bilen..hon hejade till alla som gick förbi genom att säja jajajaja eller mamamama haha...älskar när hon gör så.
sen åkte vi till city gross men det blev problem redan när vi kom till barnmaten..de hade inte nån mat utav dom natha gillar..så vi beslöt att åka inom willys på väg hem..men när vi lastade in i bilen upptäckte vi att det inte skulle gå..vi hade ju fullt av frysmat.

tur e ju att jag ska ut i morgon..jag ska till mobilia å handla skor till bröllopet och sen ska jag möta ett gäng tjejer på en fika..skönt att komma ut lite..men ska iaf handla mat till natha efter att jag varit där.
vi köpte iaf esey-up blöjor idag eftersom natha nu när det är varmt bara sover i blöjan så har det hänt några gånbger att hon vbaknat å dragit av blöjan men med dessa kan hon inte det..dock är det byggarebob på dom..känns inte nåt vidare tjejigt direkt. men men de duger väll.

nä nu e det hells kitchen igen haha se vem som vinner.
kram

bra dag

ja dag var en bra dag..den började med att jag inte hade nåt att göra..mer än att städa vilket jag gjorde rätt snabbt.
jimmy höll på som bara den..efter att nathalie sovit middag kom linda anders och wille..
andrs å jimmy jobbade på och jag och linda satt och snackade bröllop och solade.
efter ett tag gick vi och köpte fika och sen ut i solen igen..jag brände mej typiskt men e iaf brun haha.
nathalie gick naken fis hela tiden och hade jätte kul..hon satt och fikade på en kaka men fick en massa myror på sej så fick ta in henne. de kom väll vid 12 och åkte vid 6..nu sitter jag och väntar på jimmy som är å tippar sista lasset..dev klara tack o lov..å nu ringde jimmy..de blir pizza idag..ja orkar inte laga mat.
hur har er dag varit då? kram


puu

det e jätte varmt..nathalie bara drar ut allt ur alla lådor hon ser..vilket har börjat bli rätt irriterande eftersom det är jag som får städa upp efter henne.

igår körde jimmy å massakerade trädgården på baksidan så tittar man ut nu så skulle man kunna tro att vi antingen bor på en lekplats i en sandlåda eller att vi bor mitt i sahara öknen haha.
han åkte nyss iväg med ett lass jord så lär vara borta i en timme..vilket jag valt att spendera här.har inte orken att gå ut..men kanske lägger mej å solar lite när nathalie somnat..känns som att man får ta vara på tiden med sol..sen negativt e att jag inte bör sola för mycket tyvärr..vilket e synd nu när jag börjat gilla det.
nä nu fick jag ett sms..undrar vem det e från..får springa ner å kolla
det var från monica :)

jo nathalie har kommit på att hon kan andas genom näsan och gör frymtningar haha låter så otroligt gulligt så gör hon grimaser under tiden..
var dock länge sedan jag såg chacky minen hahaha.

nä nu får jag underehålla poo annars blir hon bara så sur på mej..

kram


kväll

ja då var den kommen och nu har jimmy semester i 3 veckor..jippi.
jimmy e ju iofs inte hemma han e å hämtar en maskin inför i morgon
och jag står med maten redå..han skulle ha varit hemma klockan 6 men han hade glömt nycklarna så han fick vända..toppen.

nästa lördag e det möhippa för jimmys syster linda och det ska väll bli kul..har inte varit ute sen natha föddes å absolut inte utan natha..så detta blir första gången..men nån gång ska väll det bli oxå.

och sen vill jag bara skriva en sak till..jag vill säja eller skriva ett stort GRATTIS till dej..du vet vem du är..jag är så enormt avis och vill ge dej en stor kram.lycka till med allt.
säj till om du vill att jag ska ta bort det i mitt inlägg om du tycker det e fel att ja skriver det här.


baka

idag ska jag baka..igen haha..
det äre ju fredag..och idag tänkte jag ge mej på att baka munkar.
så blir dom goda så lär receptet komma upp här.


jag lurade mamma idag haha.
jag såg att hon satt på msn och varje gång vi sitter där så loggar min kusin ut å in ut å in hela tiden..han e lite speciell och pratar bara om sej själv så ingen av oss skriver till han.

så i morse så ändrade jag mitt namn,bild,tema och skrev " hej rosina" till mamma.
hon gick på det och började skriva så jag skrev bara om mej alltså som john då menade jag
efter att jag skrivit ett litet tag ringde jag upp mamma och pratade å hon nämde så klart att hon skrev med "john" så citerade jag nåt hon skrivit..(hon hade frågat john om han hört att michael jacksson är död) så frågade hon mej "ja viste du det" och ja sa nej....efter ett litet tag kom hon på det..haha som jag skrattade..det var ett bra sätt att påbörja dagen på hihi.

från en sak till en annan.
igår sov nathalie  30 minuter efter att vi nattat henne sen ville hon inte sova mer så det slutade med att hon somnade hos oss..hon vakade vid 7 idag och jimmy som försovit sej rusade upp..men glömde inte att tacka poo för att hon väkt honom klockan 08,50 tror ja hon var så var nathalie dö trött igen och just nu sover hon..men tänkte väcka henne snart annars sover hon inte middag föräns sent å somnar sent..vilket blir helt omvänt då ju.
men men
jag har hittat en tårta som ja tänkte baka till nathalies 1 års kalas..om den blir lika fin som på bilden så blir den lyckad haha

en dag i solen

igentligen skulle jag inte gå ut då jag fortfarande e lite förkyld.
men vi var iaf i trädgården.
nathalie hade jätte kul..lekte med katten och med bollen. medans jag försökte fånga lite sol.
 

pussar bo

nu kommer det lite bilder från kvällen.
nathalie fick sina naglar målade haha och om ni undrar så sitter hon på kattställningen vilket hon tyckte var jätte kul.

tips

vill du bli brun snabbt?
jag och min syster kom på det när vi var mindre och bodde ute i sommarstugan..mamma sa till oss att bästa sättet att bli brun på var att bada i havet. då kom jag på att man kan ju ta och blanda vanlgt kranvatten med salt så blir det saltvatten som i havet..jag provade detta och det funkade..
så ist för att ligga i timmar och svettas så blanda vatten och salt och smörj in på kroppen..bu blir lika brun på en halvtimme som om du skulle ligga och sola utan vattnet på ca en timme.
det negativa är att man måste duscha efter för vattnet dunstar medans saltet ligger kvar på kroppen men det funkar och det är det viktiga..särskillt om man inte har all tid i världen som jag..då e det utmärkt att passa på att sola den stunden natha sover och ändå bli brun som en hel dag på stranden haha.

säj till om ni provat det och det funkade för er oxå..hehe


när natha sov idag så passade jag på och tog ut monitorn och blandade ett glas och penslade in mej haha om nån hade gått förbi hade dom nog trott ja var galen men strunt samma..men så härligt det var iaf.


semester

tack o lov så har jimmy semester nästa vecka och i hela 3 veckor..så härligt.
i dag tror jag att jimmy skulle komma hem med ett lass jord för i helgen kör det igång med renoveringen ute i trädgården.
poolen blev det ju inget av som ni vet men vi ska iaf få en gräsmatta..ni som varit hemma hos mej vet ju hur det ser ut..förjävligt milt sagt...sen ska vi bygga en sandlåda..om det blir nu eller som ett sido projekt senare vet jag inte.
får se om vi firar nathas födelsedag där ute.
idag ska jag inte göra så mycket..jag har ont i halsen.

nä nu har nathalie hittat de roliga lådorna med hennes blöjor,topps,salvor och allt annat smått å gott..dags för mamma att städa igen...
men ska kanske ut å gå en runda senare..får se hur jag känner mej..hade feber igår kväll så var kanske ingen höjdare att gå ut å köpa glass igår..humm dumma mej.

sen den 9-11 är det landskrona karneval..konstiga dagar de satt det på i år..brukar ju vara lördag å söndag men nu slutar det på en lärdag humm konstigt..men vi ska iaf upp dit en dag för jag är grymt sugen på en langos mm


hjälp!!

nä nu måste vi komma till en vändning..både jag och jimmy..
vi måste bli nyttigare dels för nathalies skulle men främst för vår egen.
det är ju inte direkt nyttigt men chips,godis och skräpmat..tro mej vi har försökt så många gånger att ändra oss,att sluta äta godis..men vi faller alltid tillbaka..största anledningen e att jag börjar igen..jag går ju hemma och får ofta ett sötsug.
men nu måste det ta stop..jag har gått med på att sluta äta godis men läsk e nåt jag inte kan vara utan..det är ett beroende för mej..men nu ber jag er om hjälp..ni som har nyttiga recept att dela med er..skicka dom till mej så ja kan laga lite nyttigare mat..ett steg på vägen iaf.

tack

the sims igen

nä det gick inte att installera..den sista cdn hade nån störning så jävla bull..ja som vill spela..jaha får väll leva med det.

the sims

ja hag har inte the sims 3..jag vill verkligen ha den men har inte pengar just nu.
men just nu håller jag på att installera the sims 2 på den andra datorn..vis den datorn e seg men den funkar iaf.
kommer ni ihåg the sims orginalet...hahaha så fattigt det var.
men så kul det var att spela det..sen när tvåan kom så var det så otroligt häftigt med alla nya saker..grafiken, att dom kunde bli med barn och alla fusken..så jag undrar hur coolt 3an e..fan va jag vill ha det..men till och med att köpa det på tradera e dyrt
nån som vill bira med en kopia???hahaha



bilder

här kommer bilderna jag lovat.

där var bilderna enjoy

lång helg

jag skrev ett jätte långt inlägg innan idag men det raderades..så arg jag blev.men ska försöka skriva samma.

ja midsommar..det var trevlig och vädret var ju som väntat..ösregn och åska..lik som förra året.
vi var ju hos mina föräldrar och det var trevligt..förrutom regnet då klart.
oväntat nog så blev det fint väder med sol lagom tills vi skulle äta jordgubbarna så vi kunde sitta ute och äta, sen gick vi en promenat till lindshamn och sen åkte vi hemåt..vi kom inte så långt innan vi blev stående på motorvägen då någon hade kört in i mitträcket och kvaddat sin bil..lite längre bak stod vi och undrade vad som hänt..när vi väl kom fram så började det regna igen och så gjorde det hela vägen hem.
när vi svängde av vid avfarten lomma/lund så började nathalie gallskrika..hade hon ont i magen? var hon trött?
när vi kom till st:lars var vi tvugna att stanna jag fick springa ut i regnet för att hämta en leksak och dricka till natha som låg i bakluckan..när hon fick leksaken blev hon lätte glad och lekte..det gjorde elvira oxå hon tyckte det var jätte kul. vi åkte in på linda och anders och hämtade elviras madrass och sen åkte vi hem. jag och jimmy var dö trötta men inte barnen som lekte vilda lekar haha..när klockan var 20,30 så varvade vi ner med en film och 21,00 nattade vi nathalie..strax efter ville elvira sova och vi gick oxå å la oss..så trötta som vi var..men vi fick inte sova länge..nathalie vaknade och skrek igen och vi tog in henne till oss i all trötthet och så pågick det hela natten..hon vaknade och gnällde och somnade om..jag tyckte hon var jätte varm men det tyckte inte jimmy..jag trodde det var som hon var varm av att vi låg hos henne och en massa täckte runt om..men på morgonen var hon fortfarande varm så jag tog tempen och hon hade feber..stackars liten.
vid 9 tiden åkte jag för att köpa bullar men dom hade inte öppnat än så jag fick vänta till 10 för att handla..vid 11 kom anders och hämtade elvira..hon ville inte åka hem. sen bara mös vi resten av dagen och nathalie var varm men hur glad som hälst..jag åkte ner till affären och köpte lite godis och nathalie fick sin egna lilla påse med sitt favvo godis.

fick ta en paus i skrivandet nu för nathalie höll på att vandra ner för trappan..vi hade glömt grinden...dumma mamma och pappa.

iaf   natten var hämsk..alltså natten till söndag..hon somnade vid halv 10 och sov till 24,00 då vi nyss lagt oss och somnat. vi gick ner och satte oss i soffan ett tag..jimmy somnade och när natha slumrat till så gick vi upp men icke att hon ville sova..hon vaknade lagom till att ja satt ena benet på sängen..då sa jag till jimmy jag tar natten så tar du dagen..sen gick jag in till nathalie..tände hennes stjärnor och satte mej på golvet..sen lekte vi lite..bollade till varandra..ja trodde hon skulle vara rätt trött..hon hade ju knappt sovit...jag hade bäddat till mej på golvet så ja kunde sova där i värsta fall..efter ett tag låg jag och slumrade till och vaknade av att jag fick en boll i huvudet..tack poo.
då ville inte nathalie leka längre så jag tog ner henne..jag satte på tvn för misstänkte att det skulle ta tid innan hon skulle somna igen..klockan var då 03,45..när klockan var 04,15 somnade poo och jag gick upp och la henne..jag hann inte komma in i vårt sovrum förän hon började gnälla igen..så gick in till henne igen då satt hon upp och sov..så la henne ner igen och la mej själv på golvet brevid henne för att vänta på att hon skulle somna ordentligt..sen gick jag och la mej..klockan 06 vaknade hon igen..då tog jag in henne till oss och där sov hon till 09 då jimmy gick upp med henne och jag fick sova till 12..

nathalies feber e nere nu tack o lov..och vi har städat hela huset och ska snart laga lite mat..jag e inte trött än men det kommer det med...i morgon tänkte jag installera the sims 2..har ju inte 3an på den andra datorn..
får se om det blir av..lägger iaf upp bilder från midsommaren i morgon..både här och på bilddagboken.

ps: jag ser inte alls fram emot natten..jimmy ska jobba i morgon ju och blir natten den samma så kommer ja dö i morgon..tur e att jimmy har semester nästa vecka..tror ja det var iaf.
kram

...

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA HOPPAS ER DAG BLIR TREVLIG .
själv bär det av till landskrona och ut till sommarstugan..ska bli kul att komma dit igen..sist var ett år sedan nästan.
i morgon kommer elvira hit..fråga mej inte vilken tid för det vet jag inte sen tänkte jag knalla ner å köpa en blomma..man kan ju inte komma tomhänt heller. sen åker vi när natha ska sova middag så hon sover i bilen..tyckte det ble bäst så..ja och vad som händer under dagen mer vet jag inte förän i morgon haha..vad ska jag då ha på mej? en vit tuptop och en vit kjol..svarta sandaler ja ja ska försöka få mej djälv på bild oxå..jimmy då? ingen aning vad han tänker ha..ha en trevlig helg kram

dh

ja då var den slut för denna sesongen..satt nästan och svettades i slutet..inte direkt att man skulle prioritera ett toabesök i den stunden..satt och höll andan så spännande det vad..men slutet hallå..det är ju uppenbart att han gifte sej med susan..jejen var ju mörk hårig inte röd hårig...fast sen å andra sidan så handlade det hela från kyssen till dröllopet om ynka två månader..haha å vem kunde förutse att lynette skulle bli gravid igen..med tvillingar haha som jag skrattade.
men skaparna till desperate housewives vet verkligen hur man fångar tittare..de drar ju in en som en magnet..har man väl sett ett avsnitt så e man fast..och nu bara längtar jag tills den börjar igen..tycker de borde sluta med sommar och vinter lov och bara köra på hela tiden haha

och nej monica du e inte dum..din nyfikne haha du fick ju veta iaf.

första gången

det hände nu..för första gången..jag säjer inte vad men det  kom..har aldrig hänt innan och nu gjorde det de..wow säjer jag ju bara..
ja för er som inte e helt dumma kanske redan har listat ut vad det är jag snackar om..men som sagt säjer inget hehe.
har köpt en midsommar klänning till natha nu oxå..jätte fin..nu hoppas jag bara att den kommer innan fredag..annars blr det en ett års klänning ist hehe.

desperate housewives

ja idag e det sista avsnittet för sesången..va ska jag nu göra varje tisdag..å se fram emot?
men vad jag hört så e det dubbelavsnitt idag..så tänkte baka nåt gott kanske eller iaf köpa nåt å sen bänka mej framför tvn..först e det ju ugly betty å sen hela två avsnitt av dh kan ju inte bli bättre..skulle varit två avsnitt jämnt.

ja nathalie vaknade tidigt idag och jag har inget att göra..sitter bara å väntar på att vattnet ska svalna så ja kan göra välling..hon e fortfarande trött så hade ja varit hon så hade jag inte gått upp från första början.

jimmy håller på att bli förkyld och jag känner mej lite kass i halsen men hoppas inte ja blir förkyld...så här lagom till midsommar..va bull.
ja de ska bli kul på midsommar..sitta ute i sommarstugan med familjen och gå en lång promenad till lindshamn efter..härligt. det säjs ju att det ska bli fint väder..för en gångs skull då med andra ord.

dåliga nyheter

jimmy kom hem tidigt idag för jag skulle åka in till lund och fixa med ansökningen till utbildningen jag vill gå...får reda på om jag kommer in om ca 3 veckor.
när jag kom hem möttes jag av dåliga nyheter...det blir ingen pool och inget trall heller..vi fick inte lånet..de strulade på banken..en person sa en sak när man ringde å en annan sa nåt annat när man ringde nästa gång..så där sket det sej..kanske lika bra..mindre jobb. men vi planerar iaf att gör vid där ute genom att lägga gräs..blir roligare för natha kan jag tänka mej och som sagt så kan det ju inte bli värre.

ev planerar vi en tripp till ullared i juli när jimmy ska ha semester..hoppas det blir av.
nä nu börjar my name is earl..jimmy sover å natha med..å ja e faktiskt med trött mn vil inte sova än.

kram

trädgård

ja som ni vet så ska vi ju göra om i trädgården..vi har ju planerat att bygga en liten pool..men de senaste dagarna har vi velat fram å tillbaka om vi skulle göra det eller inte..nu e det klart iaf at vi ska göra en pool om vi får lånet..det blir som vi tänkt oss med en rund pool..räcker lagom att svalka sej i och så nathalie kan simma hehe.
men igår påbörjades tänkandet igen...igentligen skulle vi ha poolen i ena hörnan med lite trall runt och lite spotlights runt..sen valde vi att strunta i lamporna för det e bara vi som lär se det så ine lönt att lägga pengar på..sen tänkte vi lägga gräs på resten..sen byttes det ut mot tanken om att lägga trall over hela å skita i gräs..bara en massa jobb ändå..jag tyckte det lät som enbra ide..tänk själv..två solstolar..pool..grill...och en hörna med bord och stolar..låter lite som en semester ort..och vem vill inte kunna gå ut genom en dörr och hamna på en semester..så går lånet igenom så hoppas jag på att det blir så..mindre jobb..men just när det byggs så e det lite mer jobb..men ju fler som hjälper till destu bättre..ja hoppas kunna lämna bort nathalite en helg så ja kan hjälpa till så mycket som möjligt.
kan ju inte se värre ut än vad det gjorde innan hehe


före

god morgon

ja..inatt var det inte mycket att sova.
igår åkte vi och kollade på pool och sen väl hemma så grillade vi och sen höll vi på att planera poolen och trädgården.
som det ser ut nu så påbörjas det hela helgen efter midsommar.
orka.

nathalie somnade i bilen och sov vidare när hon kom in eftersom hon inte gick att väcka...sen somnade hon för kvällen 22,30...då kanske man trodde att hon skulle sova länge..haha nä det gjorde hon inte klockan 5 vaknade hon och ville upp..jag gick upp med henne och gjorde välling för hon var fortfarande trött..big bo kom in och höll oss sälskap ett tag och sen nattade jag plutten igen..sen gick jag in å duscha för att piggna till...och nu sitter jag här och tittar på film..jimmy sover än, igår fick jag sova eftersom jag var uppe på natten och idag fick han sova.

vid 12 idag ska vi till lina och anders..å träffa jimmys pappa annars tror jag inte det händer så mycket idag..ska bara städa som ja brukar göra på söndagar..nä nu e batteriet snart slut på datorn och laddaren e där uppe..hörs i morgon.kram

så in i

jävla skit satt och kollade på tradera och så får jag ett mail "du har fått ett negativt omdömme"
så in i helvete så sur jag blev...skrev ett hatbrev till henne..den jävla idioten..
jag hade mailat henne med en påminnelse att hon skulle betala...jag skickade ett mail till och ett till..men fick inget svar så jag gav henne negativt eftersom jag trodde hon hade struntat i det...hennes kommentar var  att hennes man hade lagt in en brandvägg och inte kände igen min adress...hur skulle jag kunna veta det..
nu gav hon mej negativt med tre minus tecken...så jävla sur jag blev...hon hade ingen anledning till det..
fy fan va sur jag är nu..åhh jag hade ju inte gjort nåt för att få ett negativ.

hon mailade mej innan och bad om ursäkt för att hon inte kunde betala och sa att hon skulle betala direkt men då hade jag redan lagt ut annonsen igen..då ble hon sur igen..vilken idiot..köp inte av en som heter ankae och sälj inte till henne varning om hon budar på nåt som är ert..en riktig idiot.


fredag

äntligen helg..så härligt.
idag köpte jag en ny chips smak..ekologiska snaxx heter dom..jätte goda
sen köpte jag marabous nya och den var oxå riktigt god..så då var min kväll räddad.

jimmy sover just nu..han måste ha varit dö trött för somnade innan filmen ens börjat..ja e inte trött just nu så sitter å små tittar på ett päron till fassa.
idag kom min väska..så grymt snygg.
lägger upp en bild senare kanske.
jag skulle ha gjort en äppelpaj idag men orkade inte..så trist väder att man varit nere hela dagen.

i morgon blir det nog inget ikea..men söndag kanske..iaf i helgen blir det av.
nä nu ska jag nog återgå till filmen..ha en trevlig helg.kram

ensam

ja jag känner mej så enormt ensam..nästan alltid.
så detta skriver jag med tårar i ögonen.

vist man kan i vissa fall tro eller tycka att jag har det bra...
jag är 23 år och är förlovad med min första riktigt sora kärlek..han tog allt och gav mej allt.
den första bostaden jag ägde var ett hus som vi bor i nu och jag har en underbar dotter.
men det som folk inte alltid tänker på..det som alltid finns innom mej i mina tankar är..jag har inget jobb, ingen utbildning och inga vänner..jag har ingen att bara åka till när jag bara vill prata av mej..rller nåt som kommer till mej utan att ringa bara överraskar.
monica även fast vi inte känt varandra så länge å inte träffats så mycket så är du den ända vännen jag har och tackars dej för att du finns.
i gymnasiet hde jag några vänner men alla försvann efter att jag flyttade ner til jimmy och sen har jag inte fått några nya..och jag bor så långt bort att alla jag någon gång kände bor så långt bort.
jag har inga pengar så att ta mej någonstans är nästan helt omöjligt..och attbe folk komma hit känns så dumt i bland.
ja den dagen jag får jobb då? då blir väll allt bättre? jag räknade på det och för att bi ska kunna leva lite annorlunda än vad vi gör nu så behövere jag en lön på minst 12,000 å vilket jobb utan utbildning får jag den lönen? ja vist på måndag ska jagh ansöka om att få gå en kurs å ja kommer ta lån för att vi dka kunna leva å lite extra så men går runt med marginal varje månad..men hur kul e det att ha studjeskulder? ja vet inte men ja får ta det..har inget val just nu.

så så ser mitt liv ut..så vist kn man klistra på ett falskt leende och framstå som att man har pengar och kan göra allt när man vill..men jag kan igentligen inte det.
sen klättrar jag på väggarna här hemma så var gång ja kommer ut bara för nån timme eller jag får köra ner till affären så e jag glad..jag ångrar att ja flyttade hit men det kan ja inte göra mycket åt nu..jag får lära mej av denna läxan och försöka gå vidare..nu ska jag ge poo mat..hon som förgyller min dag och mitt liv..sen kan jag ju bara kolla på klockan tills jimmy kommer hem och det äntligen kan bli helg.

kram på ja jag vet ju i stort sätt bara att det är du monica som läser så kram på dej.

nathalie saknar sin theo


rabarberpaj

mmm idag var jag sugen på att baka igen och idag blev det rabarberpaj..sommrigt värre..så gott.
så för er som vill göra denna så lämnar jag receptet här.

värm ugnen till 225 grader
du behöver:
4-6 rabarber stjälkar
potatismjöl 1msk
3/4-1dl socker

pajdegen:
3dl vetemjöl
125g margarin
2-3msk vatten
1 ägg.

lägg mjölet i en skål
arbeta i margarinet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig smet och tillstätt vattnet.
låt stå kallt i ca 30 min.
dela stjälkarna i smala skivor.
dela degen i två delar och kavla ut den ena till en rund kaka och klä formen.
lägg i rabarberna och häll över socker och potatismjöl.
(potatismjölet suger upp vätskan)
kavla ut den andra deghalvan och täck över som ett lock och nagga med en gaffel.
pensla med ett uppvispat ägg.
värm mitt i ugnen i 35min.

klart.


10 månader

inte klokt..idag är nathalie 10 månader..för exakyt tio månader sedan så var vi inne i förlossningsrummet, jag var dö trött och jimmy hade kört hem linda och jg ville inget annat än att komma till patienthotellet.
och idag så har min dotter blivit så stor att man glömt bort hur hon var då.
därför tänkte jag göra en beskrivning av nathalie för er.

namn: nathalie nova nordström
ålder: 10 månader
född: 11-08-2008-xxxx
kryper:ja
rester sej:ja
äter själv:nej
storlek på blöja: pampers 4
gör just nu: äter kattmat...fy natha pi
favorit syssla: jaga katterna
singel: nej inte om jag och monica får bestämma hehe
första ordet:mamma
sover hela nätter:ja
favorit mat: lasagn 6mån,spagetti med köttfärssås 6 mån
favorit leksak: hennes bunny som varit med henne sedan bb.
favorit färg: det vet jag inte men får jag bestämma så rosa.
älskar: många saker..hon älskar att bli jagad av sin pappa,hon älskar att mysa,sova,jaga katterna,busa,dra fram saker efter att mamma städat, hon älskar även att åka vagn och framför allt så älskar hon mamma och pappa.
hatar: mat i stort sätt all mat iaf...hon tycker inte om att bli tillsagd.
favorit godis: helt klart de små godisarna man köper från karamell kungen de små kulorna i röd,grön och gul.
det bästa med nathalie är: att hon knappt varit förkyld, hon har varit otroligt lätt sedan första dagen..har inte haft kollik..har inte haft svårt att vänja sej vid nya saker, hon har inte varit enbebis som tex bara gillat en sorts napp utan kunnat ta alla möjliga. det ända hon är kräsen över är mat.

så för er som inte kände nathalie innan..gör inte det nu heller men ni vet lite mer om henne iaf.
 poo 10 månader

rymde två gånger nästan

idag rymde min lilla poo.
inte klokt..en tio månaders bebis rymmer...tänk om nån sett det..undrar vad dom skulle tänkt då.
inte för att hon rymde så långt.

ja hade öppnat altandörren som jag brukar och själv gått på toa
under tiden trodde jag att nathalie satt och lekte på golvet men det gjorde hon tydligen inte..när jag kom ut så hittade jag inte henne..hon var helt borta..när ja gick ut i uterummet och kollade så såg jag henne sitta mitt i trädgården och lekte med stenarna..och en hade hon i munnen den lilla busen.

en busig sak till hon gjort idag e att ha klättrat upp för trappan..jimmy var på ovanvåningen å fixade med nåt å jag diskade nappflaskor (som vanligt) helt plötsligt säjer jimmy "nämen hej gumman" å ropar på mej..
vi hade inte satt för grindarna och hon hade klättrat upp för trappan..tänk om hon dunsat ner...men så duktig hon är..bara nån vecka sedan hon inte kunde klättra..

lowe you poo.


 

dumle-kladdkaka

varsågod monica hoppas du gillar det lika mycket som jag å jimmy gjorde

Du behöver:
2 Ägg
3dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
100g smält margarin
en påse dumle (1/2 påse till en kaka)

Gör så här:
värm ugnen till 175 grader
vispa ägg och socker poröst
blanda resten av ingredienserna.
ta ca en halv påse dumle och dela varje kola i tre bitar.
blanda i dumlena i smeten och rör om.
häll smeten i en smord form.
grädda mitt i ugnen i 30-35 min.

KLART!!!

kommer lägga upp fler recept senare ...denna kladdkakan e enormt god..inga hårda kanter och väldigt kladdig.
funkar jätte bra att ha som bara vanlig kladdkaka..
för er som vill ha det ännu godare...
lägg några noblesse efter att kakan gräddats klart.
sååå gott.



uttråkad

nathalie är på väg att bli bättre men hon sover just nu vilket innebär att jag kan ta det lugnt..just nu tittar jag på rally brudar..så jävla rolig..så se den om ni inte redan gjort det.
sen sitter ja bara å väntar på posten men den kommer nog om 5-10 minuter.

vad händer annars idag?INGET!!!
ska posta lite tradera paket och maila till de som inte betalt än...e väll nån som inte gjort det än.
baka? det gjorde jag igår och vansinnigt gott blev det..i helgen ska vi troligen träffa jimmys pappa å syster på en fika eller middag och får jag viljan igenom så ska vi till ikea å köpa en hurts till mej...å tyg om pengarna räcker till.


detta inlägget tog en halvtimme för fasnade i filmen haha men nu kom posten iaf..så ska springa ut.

sn har jag ju sms terror med monica hehe alltid kul..synd vi inte bor närmare.
kram på dej


baka

nathalie e inte bättre idag..jätte hes i halsen och verkar inte trött alls..försökte natta henne vid tiden hon brukar sova men hon vägrade dricka välling så hon fick lite morotsdricka ist hon somnade hos mej men när vi gick upp så vaknade hon och ville inte somna om..så tog ner henne och då verkade hon pigg igen...för ett litet tag sedan så försökte jag igen..hon vägrade välling så jag lahenne i sängen och efter nån minut så somnade hon..nu misstänker jag att hon är vaken igen.

ska ut iaf när hon vaknat å köpa lite till bakandet ikväll..ska baka dumle-kladdkaka..mums.
jimmy har tjatat i två dagar om kladdkakla så nu ska han äntligen få det..lagom till DH och ugly betty hehe.

sen var det planerat att jag skulle tvätta bilen idag men får bli i morgon ist när jimmy slutat jobbet.
annars har det inda hänt mer idag.
sitter bara å tråkar i soffan å ser hur tråkigt väder det är.

MIDSOMMAR SNART..NÅGRA PLANER? själv ska vi till landskrona och ut till sommarstugan och fira med mamma,pappa,emma och richard..liten familje träff då med andra ord.


min poo

i söndags vaknade nathalie en timme efter att vi nattat henne och var jätte hes i halsen.
det sitter fortfarande i och hon har inte blivit bättre..vi sa det att om det blir väre ikväll så åker vi in och kollar om det finns nåt som kan lindra. stackars liten..detta e andra gången hon e sjuk i sitt liv så tur e ju det på sett och vis.

sen har vår lilla poo fått en dagisplats nu oxå..eller det var nån vecka sedan har inte skrivit det bara..hon fick sitt andra val..vilket var lite bull då jag verkligen ville att hon skulle få sit första för det stället föll jag för men från början alltså när vi flyttade hit så bestämde jag mej att hon skulle gå där hon fick plats nu..ett jätte mysigt litet dagis så kan ju säja att det på sätt å vis blev första valet hehe.hon får börja den 7 september så hoppas hon har börjat gå tills dess..fast med de framsteg hon gör nu så tror jag det..hon reser sej mot allt, går längst med möbler, klättrar och kryper.
nathalie står och äter en mus hehe

pappa och poo blåser bubblor..så kul man kan ha både jimmy och natha skrattade hehe

present

den 6 alltså i lördags så satt jag och nathalie i uterummet och mös så hörde jag nova mjaua, sen såg jag henne...hon kom med en fågel i munnen och gick in i vardagsrummet och la den där.
ja ropade på jimmy och han trodde först det var nåt allvarligt.
det värsta var att fågeln fortfarande levde lite. men tack nova för presenten.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
från en halv trevlig sak till en annan jätte trevlig sak.
i lördags sa nathalie mamma och ett litet tag senare sa hon pappa.
så glada vi blev..nu håller hon på att säja mammammammamamma hela tiden hehe.

har tråkigt

nu har jag dö tråkigt...nathalie sover och jag har nyss ätit lite.
solen har iaf kommit fram.

idag har jag hållit igång..eftersom vi ska ha hit en mäklare på måndag så vill jag ha det fint så har varit uppe på vinden med skräp, städar garderoben, städat under trappan, diskat,tvättat upp alla kläder,städat i tvättstugan,sopat uppfarten..så på söndag bler det att städa de övriga som tvätta golv å dammsuga.

JAG VILL TILL IKEA men har ingen att åka med..så bull.
får tjata lite så kommer jag nog dit snart haha.

naglar

äntligen har jag fått gjort vi mina naglar.


så fina dom blev.
åkte hem till sara igår vid halv 6 tiden och sen var vi klara vid halv 8.
dumt att säja det men det var faktiskt rätt skönt att komma iväg själv lite.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
från en sak till en annan. inatt sov natha hos oss och vaknade vid 7.
medans hon satt och lekte så tog jag upp alla kartonger och skräp på vinden så nu e det rosa rummet rent haha nu ska jag bara fixa lite möbler å färg så kan man vistas där inne hehe.
men hon har varit lite gnällig idag och jag misstänker öroninflammation så ska åka in till sjukhuset efter att jimmy slutat jobba.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja vet att detta kommer låta taskigt men tycker hon ser så lik ut..ibland iaf (inte så mycket på denna bilden men lite)
jag tycker när natha gör vissa miner så liknar hon chackie i den filmen "onda dockan"
ibland har hon ruffsigt hår och rynkar näsan och visar de tre tänderna som syns nu...hon ser så go ut hehe

klämt ut en unge

jag vet inte vart jag hörde det, om nån sa det om mej eller i en dröm kanske men det har på något sätt fasnat iaf.
för ja jag har ju "klämt ut en unge"
ja så liksom nästan vr dag sedan natha föddes så har jag tänkt på den dagen..det är ju inget jag vill glömma tror inte nån vill det men jag vill gå vidare å leva i nuet eftersom där var EN detalj jag ångrade om den dagen..men man kan ju inte göra det ogjort. ska ändra det till nästa gång.
den dagen var den bästa i mitt liv..det var oxå den roligaste,mest skrämmande och lyckligaste dagen..ja det var som att ta alla känslor som finns och sammla det i rummet och just i ögonblicket som natha kom såtrycktes alla känslorna in i mej.
var gång jag ser en nyfödd liren knodd så längtar jag till en till..men det kommer när det kommer...får njuta av natha ett tag till..lära känna henne och vara en enbarnsmamma ett tag till..för trots allt så kommer ju ett barn till för eller senare så då kan man ju ta det lugnt nu.


igår ringde jimmy till banken och gjorde en förfrågan om att höja upp huslånet..ni vet ju att jimmy planerar en pool på baksidan..såå poolparty någon?
nu ska han skicka in lönespec
och ringa mäklaren för en vardering..ska bli kul att se vad huset e värt nu efter all renovering..för att vi ska få lånet måste huset vara värt minst 1,9 miljoner å det kan ju jag nästan garantera att det är..det bara måste det vara.


en sak till sen ska jag umgås med min poo.
nathalie har 6 tänder nu för den som känner för att veta det..sen har jag bestämt mej för att fixa till det rosa rummet ikväll ska upp på vinden och lägga upp allt skräp.

kram på er.
HÄLSNING TILL THEODOR: <<<6eolqbuti½!q


ingen rubrik

nä jag viste inte vad jag skulle skriva i rubriken.
idag var vi på bvc..vi skulle vara där klockan 13,45 men kom inte in förän 14,10
under tiden snackade jag med en kille vars dotter varlika gammal som nathalie..han var enormt pratglad och snackade om jobb,boende,fru å man,barn..ja allt mellan himmel och jord.
det var trevligt när man i vanliga fall bara sitter å väntar på sin tur..han hade oxå fått tiden 13,45..ja vad ska jag säja vår barnmorska e förvirrad.
när vi var klara där så skulle vi gå till leket men ville inte till det sdom e utanför oss utan gick till ett lite roligare..i vanliga fall så e det ett dagis som brukar beslagta lekplatsen utanför oss mellan 8 på morgonen till 17,00
men de har inte gjort det på ett tag då det är lite förfallet kan man säja..ingen som tömmer papperkorgen eller nåt.
så nu har de flyttat till det andra leket som ja skulle till så nu kan man inte vara där heller.
när vi var på väg hem så somnade natha så nattade henne när vi kom hem å nu sover hon.
klockan 18 ikväll ska jag vara hos sara..hon ska fixa mina naglar och jag tycker att det är skönt att komma ut lite själv.
idag blir det pizza till mat..de har 10 års jubileum på pizzerian å alla pizzor kostar 39:-
hoppas bara jag kommer hem innan 8 då det är ugly betty å sen e det ju dh det får man  ju inte missa.
får väll gasa lite hehe.
nu ringer nog jimmy snart å ber mej ringa å beställa.
skriver nog allt inte mer idag men i morgon e jag tillbaka.
poo har fångat en baddare i vasken
poo jagar bo

natha skakar galler.  nathalie har skaffat en frilla..fin eller hur??


pool

i hlgen pratade vi lite löst om det..vi köpte en pool till nathalie och jimmy sa ..oo vad skönt att ha en pool..och jag höll klart med för vem hade inte gjort det...men det ska ju klart inte vara en sån pool som e uppe utan den ska grävas ner.
igår kväll satt jimmy och  räknade på det och mätte trädgården och funderade..jag tror inte det blir av men jimmy e beslutsam så man får se..hade vatt kul.

från en sak till en annan..för ett litet tag sedan så dunsade natha ner med huvudet före i golvet...naturligt vis så grät hon och har blivit röd där hon slog sej..för bara några månader sedan så hade hon aldrig slagit sej...nu har hon rullat av vår säng en gång..klättrat över sin säng en gång trillat in i bordskanten en gång och nu trillat med huvudet före en gång..sen har hon säkert slagit sej fler gånger men mins dom inte alla.
man kan ju inte skydda sitt barn alltid olykor händer men man får ju försöka minska eller förebygga dom..vilket vi gjort, vi har köpte grindar till trappan och hörn till borden och lås till iaf en dörr i köket..saknas det bara några till.


sen för er som går in och läser senare..så kommer jag troligen om jag kommer ihåg att ta foton..ja tänkte fota nathalies dag och lägga upp det här..måste bara komma ihåg det.

igår var jag på cellprov och mamma och emma hade nathalie under den korta stunden sen åkte vi ut till nova och gick där lite å hade det trevligt, när vi kom hem och dom hade åkte så badade nathalie i poolen och jag solade lite, när jimmy kom hem så satte han igång att klippa häcken och ska avsluta det idag..sen grillade vi och ja sen var det kväll och rutinerna satte igång..men gu vad skönt med sommar.
idag funderar jag på att baka chokladbollar eller negerbollar hehe..hittade receptet från skolan..när jag gick i 2-3an.

RSS 2.0